AİLELERİN ÇOCUKLARIYLA BİRLİKTE GÜVENLE KEŞFEDEBİLECEKLERİ FAYDALI WEB SİTELERİ

AİLELERİN ÇOCUKLARIYLA BİRLİKTE GÜVENLE KEŞFEDEBİLECEKLERİ FAYDALI WEB SİTELERİ

DİSCOVERY EDUCATİON

www.discoveryeducation.com

 Dünya çapında birçok belgesel kanalıyla hizmet veren Discovery'nin eğitim içerikleri de sunan bir stesi de bulunuyor. Öğretmen, öğrenci ve ailelere yönelik binlerce içerik var. Eğitimin hemen her kademesi için burada video makale bulmak mümkün. Öğrenciler, Discovery Education'da uzay bilimlerinden zoolojiye kadar yüzlerce videoyu izleyebiliyor.

NASA KİD'S  CLUB

www.nasa.gov

 NASA'nın çocuklar içi kurduğu resmi sitesi yetişkinlerin bile hoş vakit geçirebilecekleri zengin bir içeriğe sahip. Sonrası yine dünya ile başlayan cümleden devam edecek. NASA'nın çocukların anlayabileceği kolaylıkta yazdığı uzay haberleri ve bulmaca etkinliği oldukça eğlenceli ve ilgi çekici.

  NASA kid's Clup'ta uzay mekikleri gibi astronomi ve roket bilimiyle ilgili eğlenceli çıktılara da ücretsiz olarak erişebiliyorsunuz. Eğer boyama yapmayı seviyorsanız Mars'ta keşif görevinde olan uzay aracı Curiosity'i de boyayabilirsiniz.

BİLİM ÇOCUK

www.bilimcocuk.tubitak.gov.tr

   Türkiye'de öğrencilere yönelik en başarılı platformun başında TÜBİTAK'ın Bilim Çocuk Sitesi geliyor. Sitede çeşitli bilimsel konularda çocuklara uygun bir dille yazılmış yazı, oyun, maket, kitapçık, poster ve kartlara ulaşabiliyorsunuz.

 Dergilerin tüm içeriğine ulaşmak için üye olmanız gerekiyor. Ayrıca çocukların kendi çizim ve yazılarını paylaşabileceği "Köşelerimiz" bölümü de var.

BİR DOLAP KİTAP

www.birdolapkitap.com

çocuk edebiyatı üzerine okul öncesi ve ilkokul çağı çocuklarına yönelik öykü ve roman analizlerinin videolarını bulabileceğiniz, dünyaca ünlü çocuk edebiyatı yazarlarının çocuklara tanıtıldığı bir platformdur.

GÜVENLİ ÇOCUK

www.guvenliçocuk.org.tr

içinde bilmeceler, sanal gerçeklik oyunları, interneti güvenli kullanma, çocuk kulübü, bilim teknoloji, hayvanlar gibi birçok konuda faydalı paylaşımları bulunduran, çocuklarımız için eğlenceli bir web sitedir.

 NASA CLİMATE KİDS

www.climatekids.nasa.gov

 Çocuklar için çevre, dünya, iklim konularının işlendiği son derece eğlenceli ve bilgilendirici bir site.

DİSCOVERY KİDS PLUS

www.discoverykidsplus.com

  National Geographic Kids'de hayvanlar alemi ile ilgili resimler, fotoğraflar ve videolar hatta oyunlar bulabilirsiniz. Sitedeki içerikler ile pek çok ülkeyi tanıyabilirsiniz.

BİLİM CİNİ

www.bilimcini.com

   Bilim Cini'nde çocuklar için bilim, teknoloji, tarih ve daha pek çok konuda enteresan bilgiler bulabilirsiniz.

TRT ÇOCUK

www.trtcocuk.net.tr

  TRT Çocuk kanalının resmi sitesidir. Güvenli çocuk siteleri arasında tavsiye edebileceğimiz güzel sitelerden bir diğeridir. Site içerisinde kanalda yayınlanan program tanıtımları dışında çocuklara yönelik oyun ve videolar yer alır.

  Videolarda yaş aralığın aralığına göre filtreleme özelliği sitenin güzel özelliklerinden biridir.

29.03.2021 969

29-03-2021